Nieuws

Nieuwsberichten, weetjes, defecten, ... 


Via dit luik op onze website willen we snel en gemakkelijk communiceren met onze patiënten. De voorbije maanden liepen we tegen een muur op om duidelijk en snel te kunnen communiceren. Zo kende we enerzijds de wekelijkse veranderingen van de covid-richtlijnen, anderzijds gaf de installatie van onze telefooncentrale storingen, kende we elektriciteitsproblemen, was er een plotse uitval van een collega,... 

We kende een moeilijke en zware periode waarbij er op één dag wel drie verschillende richtlijnen bekend gemaakt werd, telkens met gevolgen voor de praktijkvoering. Maar hieruit hebben we geleerd dat we naar de toekomst een beter systeem moeten zoeken om dichter bij onze patiënten te komen staan.


We wensen dan ook onze website goed up-to-date te houden. Zodat jullie patiënten hier de laatste veranderingen/ problemen/ ... kunnen nalezen.

Nieuwigheden:


Lees hieronder de laatst nieuwe veranderingen in de praktijk/ agendapunten:

2019-2020 is een bijzonder jaar om naar terug te blikken. Niet alleen de covid-pandemie zorgde voor een bewogen jaar met veel aanpassingen zoals teleconsultaties, werken in beschermingspakken, dragen van mondmaskers, een veiligheidsscherm op het bureau, ... Ook de associatie van dr. Van Eyck zorgde achter de schermen voor veel organisatie. 

Daarnaast blikken we ook graag terug naar andere investeringen/aanpassingen die het voorbije jaar werden uitgevoerd binnen de praktijk: grote schilderwerken toverde een mooie, warme zandkleur op onze muren; elektronische getuigschrigten en het elektronisch betalen met bankcontact en payconniq werden ingevoerd; een nieuwe poetsploeg laat onze vloeren blinken; ...

Lees hieronder meer over de laatste aanpassingen en agendapunten die we in de nabije toekomst wensen te verwezenlijken:  • De grootste verandering is onze telefooncentrale. Om beter bereikbaar te zijn voor de patiënten, lieten we deze zomer een  telefooncentrale installeren. Het voordeel van deze centrale is bereikbaarheid voor dringende zaken tijdens de namiddag, zonder eerst het telesecretariaat (secretariaat op afstand) te moeten bellen. 
 • We bieden in deze tweede golf ook terug teleconsultatie en videoconsultaties aan. Indien gewenst kan je bij de afspraak in digitale wachtkamer schrijven dat je een tele-of videoconsultatie wenst. De artsen bellen je op als je aan de beurt bent. LET OP: de artsen kunnen uitlopen waardoor de telefoon wat later is dan het ingeplande uur. 
 • Om de passage te beperken binnen de praktijk proberen de artsen zo veel mogelijk digitaal te werken. Indien de artsen een attest/voorschrift/... klaarmaken na overleg, dan zullen ze dit versturen via het beveiligde platform 'HELENA'.
     • HELENA INSTALLEREN:

      Tik volgend webadres in uw browser: https://helena.care

      Aanmelden met itsme of kaartlezer is mogelijk. Indien je hier niet over beschikt, kan je in de voormiddag naar ons secretariaat bellen om een code aan te vragen. Deze code is 24u geldig om jouw account te activeren. 

 • Toekomst: wij willen blijven investeren in betere praktijkvoering. Zowel medische bijscholingen als aanpassingen binnen de praktijk zorgen er voor dat we mee gaan met de tijd en onze patiënten zo goed als mogelijke zorg kunnen bieden. Volgende projecten worden momenteel bekeken, maar hebben voorlopig vertraging door de coronadrukte:
     • Er wordt bekeken om een wachtkamerscherm te installeren, zodat we tijdens het wachten beter gezondheidsadvies kunnen aanbieden.
 • Laatste nieuwigheid is onze nieuwe airco in de wachtzaal om het wachten in deze warme dagen aangenamer te maken.